image_intro_alt

Wizyta prezydenta w Kijowie. Włodzimierz Czarzasty: w tej sprawie powinien dostawać wsparcie

- Jeżeli pan prezydent z innymi prezydentami jeździ i pokazuje, jakie są potrzeby Ukrainy - a te są i w zakresie środków finansowych i zakresie uzbrojenia, to robi dobrze. Bez względu na to, co pan prezydent robi złego, to w tej sprawie powinien dostawać wsparcie, bo w tej tragedii wszyscy powinni robić wszystko, co mogą - powiedział współprzewodniczący Nowej Lewicy Włodzimierz Czarzasty.

Wicemarszałek Sejmu podkreślił, że "tutaj jest mało ważne, kto jest z Platformy, kto jest z PiS-u, kto jest z PSL-u, czy kto jest z Lewicy. Wszyscy w tej sprawie (Ukrainy-red.) musimy grać do jednego kotła, bo to jest nasze życie".

Zainteresował Cię temat pomocy Ukrainie? Przeczytaj też:

- 500 euro na uchodźcę - Lewica buduje europejskie poparcie dla pomysłu przyznania Polsce specjalnych unijnych środków na pomoc uchodźcom z Ukrainy

- Europejski Trójpak Lewicy dla Ukrainy - Odciąć Rosję od dochodów z ropy i gazu, europejski mechanizm gościnności oraz wsparcie dla Polski w wysokości 500 euro miesięcznie na jednego uchodźcę

Sankcje - TIR-y z rejestracją rosyjską, rejestracją białoruską przez polski teren nie powinny przejeżdżać

- Poprawka do specustawy o pomocy uchodźcom z Ukrainy - Pomoc obejmie uchodźców z Ukrainy bez względu na to, którędy dostali się do Polski

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!